Ako na správne osvetlenie v byte

Tipy pre plánovanie vášho interiéru s led svietidlami

 

Môžete použiť LED svetlá na osvetlenie obývacej izby, kuchyne, spálne, jedálne a mnoho ďalších. Ale rôzne izby vášho domova majú rôzne požiadavky na osvetlenie podľa činností a úloh vykonávaných v týchto miestnostiach.

Naučte sa efektívne tipy na LED osvetlenie, umiestnenie, usporiadanie a rozmiestnenie s ilustráciami v rôznych častiach vášho domova.

Tieto tipy vám môžu pomôcť pri plánovaní a dizajnovaní dekorácií pre efektívny plán rezidentského osvetlenia. Vdýchnite život vášmu interiéru vašou kreativitou a našimi radami.

 

Obývacia miestnosť

Obývacia izba je najpoužívanejšou súčasťou domu. Je hlavným miestom, kde sa zhromažďuje väčší počet ľudí, než v akejkoľvek inej časti domu. LED svetlá by mali byť použité na vytvorenie príjemných svetelných podmienok. Do úvahy by ste tiež mali brať stmievateľné svetlá. Akékoľvek oslnenie alebo silný tieň by mali byť odstránené.

kuchyňa

Kuchyňa by mala svietiť výhradne svietidlami so širokým uhlom svetla pre zobrazenie čistoty a pre jednoduché úlohy. Pracovná doska a drez by mali mať osvetlenie s vyššou intenzitou. Úzke lúče svetla môžu byť použité pre zvýraznenie kuchynských ostrovčekov.

Jedáleň

Plan led lighting for home interior

Jedálenská miestnosť vyžaduje príjemné rozptýlené svetlo s trochu väčším dôrazom na stôl. Závesné svietidlá sú preto vhodnejšie. Tak bude váš jedálenský priestor vyzerať krásne a funkčne. Uistite sa, že závesné svetlo je v správnej výške.

Spálňa

Spálňa nepotrebuje príliš silné osvetlenie. Môžete použiť bodové svetlá pre zvýraznenie fotorámčekov alebo umeleckých diel. Taktiež by malo byť k dispozícii prídavné svetlo na čítanie.

Kúpeľne

Kúpeľňa vyžaduje viac svetla ako ostatné miestnosti bytu. Moderné kúpeľne sú ešte nákladnejšie ako spálne, takže by malo byť poskytnuté dobré osvetlenie aby vynikol jej dizajn. Svetlo na hornej strane alebo oboch stranách zrkadla môže veľmi dobre poslúžiť.

Chodby a schodiská

Vstup do Vášho domova môžete urobiť oveľa príjemnejším s účinnýnnou svetelnou stratégiou. Táto oblasť by mala mať strednú intenzitu osvetlenia. Prisadené LED panely môžu byť použité pre ušetrenie nákladov so zníženým stropom.

Nasledujúce sú návody na inštaláciu LED svetiel:

tipy na umiestnenie led svietidiel:

 

1, Držte sa preč od rohov:

Led lights - away from corners
LED osvetlenie umiestnené v rohu miestnosti je plýtvaním svetla. Tento typ usporiadania vám nedáva výhody úspory energie s LED osvetlením. Takže ak je to možné, vyhnite sa umiestneniu svietidla v rohoch miestnosti. Obrázok vpravo ukazuje správne umiestnenie svietidiel.

 

2, Preč od priemeru ventilátora:

Place LED outside of Fan diameter
Vnútri priemeru ventilátora nesmie byť umiestnené žiadne svetlo. Vytvorí blikanie v celej miestnosti a také svetlo bude úplne zbytočné. Takže sa odporúča držať štandardný odstup medzi zdrojmi svetla a ventilátorom. 

 

3, Správna distribúcia svetla s viacerými zdrojmi svetla:

LED Light distribution Layout
Zvoľte nižší výkon LED svietidiel namiesto výkonnejších, to Vám umožní splniť požiadavky lumenov. Bude poskytovať dobrú distribúciu svetla v celej miestnosti s rovnakým výkonom. Použitie ideálnych medzier medzi zdrojmi svetla a správnym výkonom LED svietidiel Vám pomôže získať správne osvetlenie.

4, Zvážte výsku stropov:


led ceiling heights

 

S rastúcou výškou stropu je taktiež nutné voliť výkonnejšie zdroje svetla.

 

Výber teploty farby:

15658819_10207836827181373_1136449794_o

Voľba farebnej teploty LED je aj o osobnej preferencii, ale človek by mal vedieť niekoľko základných faktov. Teplá biela dáva nízku účinnosť, zatiaľ čo studená biela poskytuje väčšiu efektivitu osvetlenia.

Vysoký CRI index prichádza v teplej a neutrálnej bielej farbe, zatiaľčo vysoký CRI index je vzácny v studenej bielej farbe.

Studená biela: Dáva najjasnejšie svetlo. Preto by mala byť použitá pre úlohy, ako sú napríklad výroba. Mal by byť použitý, ak podanie farieb nie je tak dôležité.

Neutrálna biela: je najviac prírodná farba, ktorá je bližšie k slnečnému žiareniu. Mali by byť použité tam, kde je potrebné najlepšie podanie farieb, v kanceláriách, domoch, bytoch, predajniach.

Teplá biela: Používa sa v rekreačnej oblasti. Môže poskytnúť skvelé podanie farieb a relaxačný pocit.